Quooker

Asko

Met een kokendwaterkraan van Quooker heeft u altijd kokend (100º C!) water bij de hand. En dat is bijzonder handig. Een kopje thee zetten, pasta koken, een ovenschaal schoonmaken: het is zó gepiept. Daarbij biedt een Quooker unieke voordelen waarover u hieronder meer kunt lezen.


  • Direct kokend water
  • Energie en waterbesparend
  • Veiliger dan handmatig water koken

Dagelijks gemak

Het hele idee achter de kokendwaterkraan van Quooker is gestoeld op gemak. Of u een bourgondische hobbykok of zo min mogelijk in de keuken staat, we hebben het toch allemaal graag makkelijk. Hoe handig een Quooker is, daarvan kunt u, u pas een voorstelling maken als u in gedachten de dag doorloopt. Op welke momenten heeft u kokend water nodig? U zult ervan versteld staan hoe vaak dat is. Zonder Quooker kost het tien minuten om een pan water voor pasta aan de kook te brengen. Mét Quooker kunt u in die tijd nog wat groenten blancheren en een flesje voor de kleine maken.

Energie en waterbesparend

Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie als met een waterkoker. Het geheim van ons lage energieverbruik zit onder het aanrecht. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

asko

Veiliger met kokend water

Voor een gezin met kinderen is het oppassen geblazen met kokend water in de keuken. Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken waarvan de meeste met jonge kinderen. Met de Quooker zijn dit soort ongelukken verleden tijd, want de kraan vast op het aanrecht. De kranen hebben een lichtring die oplicht bij het tappen van kokend water of bij het opwarmen van het reservoir. De waterstraal die vervolgens uit de kraan stroomt, is niet massief maar bestaat uit druppeltjes. Hierdoor heeft u uw hand al teruggetrokken voordat er ongelukken kunnen gebeuren. Hier leest u meer over de veiligheid van de Quooker.

CUBE

Met de nieuwe Quooker CUBE haalt u nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. In een handomdraai geniet u van een glas puur tintelend fris water of maakt u de lekkerste limonades en cocktails. De CUBE komt onderin het keukenkastje naast het Quooker-reservoir te staan. Zo haalt u alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water.

asko

Kranen

Een Quooker bestaat uit een keukenkraan en een reservoir in het keukenkastje. Er zijn verschillende mogelijkheden in het assortiment van kranen. Zo kan u kiezen voor een rond design of een meer rechthoekige kraan. Daarnaast kan u kiezen voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een aparte kokendwaterkraan.

asko

Flex

De Quooker Flex is een combinatie van een kokendwaterkraan en een mengkraan, uitgerust met een flexibele uittrekslang voor extra bereik in de spoelbak. Verkrijgbaar in chroom en rvs.

Fusion

Kokendwaterkraan en mengkraan zijn gecombineerd in de Quooker Fusion. Koud, warm en kokend water komen gewoon uit één, eenvoudig en veilig te bedienen kraan. Verkrijgbaar in chroom, steel, rvs, zwart en goud.

Nordic

De Nordic kokendwaterkraan is bedoeld om te combineren met een gewone mengkraan, of de bijpassende mengkraan uit de Nordic-serie. Verkrijgbaar in chroom en steel. De losse Nordic-kokendwaterkraan is ook verkrijgbaar in rvs.


Reservoirs

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het kastje eronder. Er zijn drie verschillende reservoirs. De keuze van je reservoir hangt af van de situatie in je keuken.

PRO3
Het PRO3-reservoir levert 3 liter kokend water en kan toegepast worden wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en er niet lang gewacht hoeft te worden op warm leidingwater.

COMBI
Met de Quooker COMBI is ook het wachten op warm water verleden tijd. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker. Het ultieme alternatief voor de gewone keukenboiler.

COMBI+
De COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Net als de 'gewone' COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Door de aansluiting op de warmwaterleiding heb je onbeperkt warm water.