Asko

Asko

Asko

ASKO apparatuur staat bekend om de ongewoon goede resultaten en het duurzame karakter. Deze zitten boordevol innovatieve functies die zwaar werk in simpele klusjes veranderen.

Asko

Asko

Asko

ASKO Wasmachines en wasdrogers

Van oorsprong komt ASKO van het platteland in het zuidwesten van Zweden. Om het zware boerenleven van zijn moeder te vergemakkelijken heeft Karl Erik Andersson in 1950 een wasmachine ontwikkeld. Niet alleen extreem sterk en duurzaam, maar ook met liefde en respect voor natuur en milieu.

Begonnen als klein bedrijfje op zijn eigen erf werd er gewerkt met slechts één doel: de beste wasmachine bouwen met een kenmerkend Scandinavisch design, bedieningsgemak en duurzaamheid. De ASKO wasmachines en wasdrogers zijn ontworpen om u zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Geen ellenlange handleidingen meer om de juiste was- of droogprogramma’s te starten, maar een duidelijk en rustig scherm met alle gewenste instellingen bij elkaar. Vandaag de dag is de afdeling ASKO Research & Development nog steeds gevestigd in Zweden en opereert men nog altijd vanuit hetzelfde startpunt als in 1950; Built To Last Longer!

Waarom een ASKO?

Lange levensduur

In tegenstelling tot andere wasmachines wordt een ASKO wasmachine gebouwd met een kuip/trommelunit die met 4 robuuste schokbrekers is gemonteerd op de bodemplaat. Daardoor staat het bewegende deel inclusief motor los van de ommanteling, waardoor trillingen en resonanties worden voorkomen en de machine op fluisterstille wijze zijn werk kan doen. Deze unieke constructie maakt een ASKO wasmachine geschikt voor plaatsing op een houten vloer.

Bij een ASKO vaatwasser worden belangrijke onderdelen van roestvrij staal gemaakt om de levensduur te verlengen. Zo worden de kuip, de sproeiarm, de deur, de voeten, het filter en de geleiders allemaal altijd van roestvrij staal gemaakt.

asko

Veel innovatieve functies

ASKO wasmachines, wasdrogers en vaatwassers zitten boordevol innovatieve functies die zwaar werk in simpele klusjes veranderen.

ASKO wasmachines en wasdrogers worden gebouwd om u vele jaren lang trouw van dienst te zijn. De wasmachines beschikken over een deurconstructie die direct op de trommelunit is gemonteerd en los staat van de mantel, de zogeheten Steel Seal™. Hierdoor heeft de wasmachine geen hinderlijke rubberen manchet meer nodig, wat de levensduur en hygiëne ten goede doet. Heeft u ook wel eens last van kussenslopen die zich tijdens het droogproces verstoppen in een dekbedovertrek en verstrengeld raakt? De trommel van een ASKO wasdroger heeft een speciaal ontworpen reliëf waardoor dit verleden tijd is, ook wel de Butterfly Drying™ genoemd.

ASKO vaatwassers behoren tot de meest geavanceerde van de wereld. Een goed voorbeeld is de speciale voorspoelfunctie. U hoeft voor het inladen alleen maar etensresten te verwijderen. Ook handig: Ons Turbo Drying™ systeem verwijdert snel condens en zorgt zo dat uw vaat in een mum van tijd droog is. Een speciaal soort staal filtert namelijk continu de lucht- en sproeigaten. Samen met het gepatenteerde ASKO Super Cleaning System™ houdt dit het filter en de zeef schoon.

asko

Engergiezuinige programma's

De ASKO wasmachines worden met 4 robuuste schokbrekers gemonteerd op de bodemplaat, de Quattro Construction™, en zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan. Dit houdt in dat de ASKO wasmachines draaien op ultrasterke kogellagers voor zowel de ‘brushless’ motor als de trommel. Deze lagers zorgen voor minder weerstand, minder geluid en verbeterde energie-efficiency.

Iedere ASKO wasmachine is voorzien van een ‘green-mode’ programma waarbij de machine nog zuiniger zijn werk doet. U kunt dit programma bijvoorbeeld ’s nachts laten draaien of wanneer u minder haast heeft dan anders.

De ASKO vaatwassers bevatten het unieke en verbeterde Super Cleaning System + ™ is een intelligente functie die u tijd, elektriciteit, water en gedoe bespaart. Met dit gepatenteerde reinigingssysteem hoeft u de service niet uit te spoelen voordat u hem in de vaatwasser plaatst. Onze energiezuinige afwasmachines kunnen ook op warm water worden aangesloten in plaats van koud, zodat u minder energierekeningen en kortere programmatijden krijgt. Tevens gebruiken onze vaatwassers weinig water en werken ze met een laag geluidsniveau.

asko

Intuïtieve bediening

Het ontwerp van de nieuwe bedieningspaneel is samen met de consumentenpanels tot stand gekomen. Bij zowel de ASKO wasmachine als de wasdroger loopt de bediening van links naar rechts en laat middels een duidelijk display zonder fratsen in een oogwenk de gekozen en optionele instellingen zien. U kunt dus zelf beslissen of u de machine alles volledig automatisch laat regelen, of dat u wilt kiezen voor b.v. tijdbesparing of extra droog resultaat. In een handomdraai geregeld dus!

De ASKO vaatwassers hebben verschillende functies( nachtrust, Quick, milieu of intensief), zodat u eenvoudig uw favoriete afwasprogramma kunt aanpassen aan nieuwe situaties.

asko

Behoedzame en zorgvuldige reiniging

Bijna elk huishouden wast of droogt dagelijks. Het is daarom van belang dat de machine met de beste en meest duurzame materialen werkt. Zodat u kunt rekenen op een behoedzame en toch zorgvuldige reiniging en droging van uw favoriete kleding, beddengoed, tafellakens, handdoeken en alle andere soorten wasgoed. Bij de ASKO wasmachine wordt dit ook wel Active Drum™ genoemd en bij de ASKO wasdroger wordt dit Soft Drum™ genoemd, zowel bij maximale belading als bij kleide volumes.

ASKO vaatwassers staan bekend om hun ongewone was resultaten. Het geheim is ons zorgvuldig ontworpen en geteste spoelsysteem, met in sommige modellen wel tot 11 water sproei zones die alle hoeken in de vaatwasser bedekken. Elke mand heeft ook een eigen spoelsysteem, zoals de middelste mand waar u Twin Tubes ™ vindt, een speciale spoelzone voor de middelste mand. Daarnaast zijn er nog meer PowerZones ™ bijvoorbeeld voor erg vervuilde pannen. De meer delicate items hebben doormiddel van de vele verschillende indelingsmogelijkheden (in sommige artikelen wel 4 niveaus) altijd een passende plek voor goede reiniging op een behoedzame manier.

asko